Mari Kita Mengenal Nama-Nama Allah Ta'ala (kids)

Brands Pustaka Ibnu 'Umar
Product Code: KKK046
Availability: 1
Tempahan untuk Pre-Order sila Whatsapp Kami
RM8.00
   0 reviews  |  Write a review

Mari Kita Mengenal Nama-Nama Allah Ta'ala  (kids)

Penyusun: Team Pustaka Ibnu Umar

Halaman: 112 Mukasurat, Softcover (Full Color)

Ukuran: 16.6 x 14.7 cm


Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman:

{ وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا وَذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَائِهِ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ }

“Hanya milik Allah Al-Asmaul-Husna. Oleh kerana itu, bermohonlah kepada-Nya dengan menyebut Al-Asmaul-Husna itu dan tinggalkanlah orang-orang yang menyimpang dari kebenaran dalam (menyebut) nama-nama-Nya. Nanti mereka akan mendapat balasan terhadap apa yang telah mereka kerjakan.” (Surah al-A’raf: 180)

Wahai adik-adik, mulailah pelajari Nama-Nama Allah Ta’ala Yang Mulia, barang siapa yang menghafalnya, memahaminya, memuji Allah Ta’ala dengannya dan meyakininya, nescaya ia akan masuk Syurga. Rasulullah Sallallaahu ‘alaihi wa Sallam bersabda: “Sesungguhnya Allah Subhaanahu wa ta’ala memiliki 99 Nama, 100 kurang satu, barang siapa 'menjaganya' (menghafalnya), nescaya ia masuk syurga.” (HR. al-Bukhari dan Muslim)

Maka pelajarilah, hafalkan dengan sungguh-sungguh dan berusaha mengamalkannya untuk bekal di masa depan selepas dunia ini, In-syaa Allah.


asy-Syaikh Abdul Aziz bin Baz rahimahullah menjelaskan, “Makna dari ‘menjaga’ adalah dengan menghafalnya, merenungkan maknanya, dan mengamalkan kandungan maknanya… mengingati adanya kebaikan yang banyak dan ilmu yang bermanfaat dalam mengamalkan kandungan makna asmaul husna tersebut. Kerana mengamalkannya merupakan sebab kebaikan bagi hati, kesempurnaan takut kepada Allah, dan menunaikan hak-Nya.” (binbaz.org.sa/mat/12132)

Selamat Membaca=================================================================================

Untuk sebarang PERTANYAAN atau PEMBELIAN, sila Call atau WhatsApp : 011-3975 7993 /011-20693306 

ATAU KLIK PADA LINK INI : http://www.wasap.my/601139757993.

TERIMA KASIH.

=================================================================================Write a review

Please login or register to review
Most viewed