Berobatlah Dengan Shalat & Al-Qur'an

Brands Aqwam
Product Code: KPU013
Availability: Out Of Stock
RM20.00
   0 reviews  |  Write a review

Berobatlah Dengan Shalat & Al-Qur'an

Penulis: Ahmad Salim Baduwailan

Mendirikan shalat dan membaca Al-Qur’an adalah kegiatan yang umumnya dilakukan oleh seorang muslim. Namun, kerana  umumnya, kebanyakan umat islam menganggapnya sebagai rutin harian yang tidak lagi istimewa. Padahal dahulu Rasulullah dan para sahabatnya memberi perhatian yang istimewa kepada kedua ibadah tersebut.

Shalat ternyata tak hanya mendatangkan manfaat jika dilihat dari sudut pandangan agama saja. Bahkan, dari kacamata kesihatan, ibadah tersebut boleh memberikan kesan positif bagi pelakunya. Mulai dari wudhu hingga salam, setiap pergerakan di dalamnya ternyata mengandungi puluhan terapi kesihatan. Hal ini pun telah terbukti secara ilmiah sehingga jangan terkejut bila shalat boleh melancarkan peredaran darah ke otak dan menguatkan tulang.

Di sisi lain, telah jamak diketahui bahawa terdapat nash yang menyatakan Al-Qur’an adalah ubat yang boleh menyembuhkan seseorang dari segala macam penyakit. Tak hanya penyakit rohani, melainkan juga penyakit fisik. Salah satunya, dalam buku ini dihurai bahawa melalui ruqyah dengan ayat-ayat Al-Qur’an, seseorang boleh sembuh dari penyakit kegagalan ginjal.

200 Mukasurat

Write a review

Please login or register to review
Most viewed