Bekam Sunnah Nabi & Mukjizat Medis

Brands Al-Qowam
Product Code: KPU010
Availability: Out Of Stock
RM18.00
Ex Tax: RM18.00
   0 reviews  |  Write a review

Bekam Sunnah Nabi & Mukjizat Medis

Penulis : Syihab al Badri Yasin

Judul Asal: al Hijamah Sunnah Nabawiyyah wa Mu'jizah Thibbiyyah

Penduduk langit berkata kepada khôtimul anbiyâ` (Nabi Muhammad - shalallahu ) pada malam Isrô` Mi‘rôj, “Perintahkan umatmu untuk berbekam, wahai Muhammad!”

Harus diakui, bahawa kaum muslimin saat ini jarang sekali yang mahu mendalami dan mengamalkan ilmu kedoktoran warisan Nabi yang sangat lengkap. Di antara sebahagian kedoktoran warisan Nabi (thibbun nabawi) yang dilupakan itu adalah bekam (al-hijâmah). Bahkan banyak di antara umat Islam yang sama sekali belum pernah mendengar istilah "bekam", dan ini sangat naif sekali. Kerana bekam adalah sebuah kekayaan terpendam, mutiara tersembunyi, dan Sunnah Nabi yang memiliki mukjizat medis yang dahsyat sebagai penyembuh dari segala penyakit, dengan izin Allah.

Dunia kedoktoran modern pun "tercengang" dengan model perubatan bekam ini yang terbukti memiliki daya penyembuh segala penyakit, bahkan yang tergolong penyakit akut, seperti penyakit jantung, paru-paru, tumor otak, deabetis, ginjal, radang usus besar, lumpuh (stroke), kemandulan, wasir, dan lain sebagainya.

Buku ini semoga boleh menjadi "ketukan lembut" yang membangkitkan kaum muslimin untuk mulai ‘melirik’ bekam sebagai perubatan alternatif yang bernuansa religi, kerana ia adalah Sunnah Al-Mushthofâ. Buku ini juga dilengkapi dengan gambar titik-titik bekam, sehingga menjadi referensi yang penting untuk mengenal lebih jauh apa dan bagaimana perubatan bekam itu.

125 Mukasurat

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good