Tafsir Al-Wasith

Tafsir Al-Wasith
Tafsir Al-Wasith Tafsir Al-Wasith
Brand: Gema Insani
Product Code: KTS024
Availability: In Stock
Price: RM432.00
Qty:  

TAFSIR AL-WASITH.

Karya : Prof Dr Wahbah Zuhaili.

Segala puji bagi Allah 'Azza wa Jalla yang telah memudahkan hamba-hambaNya mempelajari dan memahami al-Qur'anul Karim dengan kefahaman yang bertepatan sebagaimana yang dikehendakiNya, yang mana salah satu jalan bagi mencapai tujuan ini adalah melalui karya-karya tafsir al-Qur'an tulisan para ulama' sejak zaman berzaman mengikut pelbagai tingkatan kemampuan dan kecenderungan manusia itu sendiri.

Sheikh Wahbah az-Zuhaili rahimahullah, diberi kemudahan oleh Allah Subhanahu wata'ala untuk menafsirkan al-Qur'an tiga kali berturut-turut, dan salah satunya dikenali sebagai Tafsir al-Wasith yang diperuntukkan bagi pembaca tingkatan pengetahuan pertengahan, inspirasi dari pengajian tafsir beliau di Radio Syria suatu masa dahulu. Ia seterusnya dibukukan dengan memuatkan penafsiran yang terdapat dalam karya tafsir besar beliau iaitu Tafsir al-Munir. Kini telah terbit edisi terjemahan sebanyak 3 jilid lengkap, merangkumi keseluruhan 30 juzuk al-Qur'an dalam memahaminya secara sederhana tetapi mampu mendekatkan pembaca kepada mesej yang diturunkan Allah kepada manusia.

Ukuran Buku : 20cm x 27cm / 3 Jilid Lengkap / Hardcover.


Untuk PERTANYAAN atau PEMBELIAN, sila Call atau WhatsApp : 011-3975 7993 / 019-919 0955

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:2014 - 2015 © Pustaka Bushra Sdn. Bhd. Hak Cipta Terpelihara. Dibangun dam diselenggarakan oleh Bushra Studio & Publication Sdn. Bhd.