Bangkit Dan Runtuhnya Andalusia

Bangkit Dan Runtuhnya Andalusia
Bangkit Dan Runtuhnya Andalusia Bangkit Dan Runtuhnya Andalusia
Brand: Pustaka Al-Kautsar
Product Code: KSJ088
Availability: In Stock
Price: RM98.00 RM83.30
Qty:  

BANGKIT DAN RUNTUHNYA ANDALUSIA.

Karya : Prof. Dr. Raghib As-Sirjani.

Sejarah mampu menjadi panduan untuk membaca peristiwa yang akan berlaku di masa hadapan. Kerana, sesuatu yang berlaku pastilah sebagaimana sunnatullah yang ditetapkanNya, hanya sahaja watak dan plot sahaja yang berubah, tanpa mengira samaada ia berlaku dahulu mahupun akan datang.

Menerusi buku 'Bangkit Dan Runtuhnya Andalusia, Jejak Kejayaan Peradaban Islam di Sepanyol', seseorang mukmin boleh memerhatikan sebuah sejarah terbaik untuk dijadikan kajian, mengambil sisi-sisi kebaikan yang menatijahkan kejayaannya, dan menghindari jalan-jalan kerosakan yang membawa kepada keruntuhannya. Sejarah Andalusia kembali disingkap setelah sekian lama berusaha dihapuskan dan dipalsukan oleh banyak pihak, sehinggakan yang benar digambarkan keliru dan yang keliru dinampakkan benar. Semua kajian-kajian ini amat berguna demi masa depan kaum muslimin untuk kembali bangkit suatu masa nanti.

Ukuran Buku: 16.5cm x 24.5cm / Halaman: 879 hlm / Hardcover.


UNTUK PERTANYAAN ATAU PEMBELIAN, SILA WHATSAPP 011-3975 7993, 

ATAU KLIK PADA LINK INI : http://www.wasap.my/601139757993.

TERIMA KASIH.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:2014 - 2015 © Pustaka Bushra Sdn. Bhd. Hak Cipta Terpelihara. Dibangun dam diselenggarakan oleh Bushra Studio & Publication Sdn. Bhd.