Fiqih Sunnah Wanita [Griya Ilmu]

Fiqih Sunnah Wanita [Griya Ilmu]
Fiqih Sunnah Wanita [Griya Ilmu] Fiqih Sunnah Wanita [Griya Ilmu]
Brand: Griya Ilmu
Product Code: KWN028
Availability: In Stock
Price: RM56.00 RM47.60
Qty:  

FIQIH SUNNAH WANITA [GRIYA ILMU].

Karya: Abu Malik Kamal as-Sayyid Salim.

Pengantar/Semakan: Sheikh Mushthafa al-'Adawi, Abu 'Abdillah Ahmad al-'Isawi, Abu 'Umair Majdi 'Arafat al-Mishri al-Atsari.

Melihat kepada kesungguhan para Sahabiyah menuntut ilmu daripada Rasulullah Shallallahu 'alaihi wasallam sebagaimana tercatat dalam hadis-hadis, menggambarkan bahawa para wanita tidak kurang sedikitpun keutamaan mereka dalam mengabdikan diri kepada Allah Subhanahu wata'ala bagi memperelokkan lagi ketelitian agar melahirkan kesempurnaan dalam ibadat. Para ulama' sehingga kini menghargai kesungguhan mereka dengan menyusun panduan fiqh ibadat dan muamalat melibatkan wanita, seperti karya ini yang menyusun 12 bab fiqh berkenaan sebahagian besar permasalahan dari berbagai macam perbahasan yang sangat diperlukan oleh para wanita muslimah. Pengarang buku ini mendahulukan al-Qur'an dan as-Sunnah, menulis dalam gaya bahasa yang cukup mudah, turutan perbahasan yang baik disertai dalil-dalil yang kuat. Dengan mengembalikan setiap perbahasan kepada pendapat ulama' salaf, huraiannya tidak terlalu panjang dan tidak terlalu ringkas sehingga tertinggal butiran-butiran penting pada setiap pembahasan. Semoga buku yang lengkap dan komprehensif ini mampu memberikan kefahaman yang baik terhadap para muslimah agar mengikuti manhaj ahlus Sunnah dalam beribadat kepada Allah 'Azza wajalla.

Ukuran Buku: 16cm x 24.5cm / Halaman: 671 Halaman/ Hardcover.


Untuk PERTANYAAN atau PEMBELIAN, sila Call atau WhatsApp : 011-3975 7993 / 019-919 0955

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:2014 - 2015 © Pustaka Bushra Sdn. Bhd. Hak Cipta Terpelihara. Dibangun dam diselenggarakan oleh Bushra Studio & Publication Sdn. Bhd.