Minhajul Muslim Pedoman Hidup Harian Seorang Muslim (Ummul Qura)

Brands Ummul Qura
Product Code: KTB008
Availability: In Stock
RM72.00
Ex Tax: RM72.00
   0 reviews  |  Write a review

MINHAJUL MUSLIM PEDOMAN HIDUP HARIAN SEORANG MUSLIM.

Karya: Syaikh Abu Bakar Jabir Al Jazairy - Imam Masjid Nabawi Madinah.

"Pada hari ini telah Kusempurnakan untuk kamu agamamu, dan telah Ku-cukupkan kepadamu nikmat-Ku, dan telah Ku-redhai Islam itu jadi agama bagimu." (Al-Maaidah: 3)

Allah telah menyempurnakan Islam. Kini saatnya bagi umat Islam untuk mengaplikasikan syariat tersebut. Namun, banyak yang masih bingung ingin belajar mulai dari mana dan apa referensinya, bukankah ilmu agama itu sangat luas? 

Oleh kerana itu, penulis merangkum dan meringkaskan pelbagai referensi shahih dengan menggunakan dalil baik dari Al-Qur'an mahupun Al-Hadits.

Buku rujukan yang lengkap dan sistematis! Itulah salah satu keunggulan dari buku ini. Buku ini dikemas secara sistematis dengan gaya bahasa yang menarik dan mudah difahami. Sehingga dapat dijadikan pegangan oleh individu, keluarga, dan lembaga, dimana pun, bila dan siapa pun. Pelbagai permasalahan pokok meliputi akidah, adab, ibadah, akhlak dan muamalah diuraikan secara jelas dan padat, mengacu kepada dalil-dalil yang akurat dan kuat. Sebab, penulis memiliki komitmen yang tinggi untuk mengikuti jejak salafush shalih.

Kerana begitu popularnya buku ini, sehingga tidak hairan jika buku ini telah dicetak berulang kali dalam edisi asalnya dan tersebar luas di banyak negara. Sudahkah anda memiliki Minhajul Muslim? Temukan lautan ilmu di dalamnya dan selamat membaca.

=================================================================================

Untuk PERTANYAAN atau PEMBELIAN, sila Call atau WhatsApp : 011-3975 7993 / 019-919 0955

=================================================================================

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good