Kamus Al-Qur'an

Kamus Al-Qur'an
Brand: Khazanah Fawa'id
Product Code: KMS006
Availability: In Stock
Price: RM308.00 RM261.80
Qty:  

KAMUS AL-QUR'AN.

Hal pertama yang diperlukan dalam mempelajari ilmu al-Qur'an adalah mengetahui ilmu lafazh-lafazh al-Qur'an (al-'Ulum al-Lafzhiyyah), dan diantara ilmu lafazh al-Qur'an adalah meneliti perbendaharaan lafazhnya (al-Alfazh al-Mufradah) sehingga dapat menghasilkan makna-makna mufradat lafazh al-Qur'an bagi orang yang ingin mengetahui maknanya mulai dari peringkat paling bawah.

Laksana ingin menghasilkan susu, ia harus dimulai dari peringkat paling bawah bagaimana supaya susu itu boleh keluar. Mengetahui perbendaharaan lafazh al-Qur'an bukan hanya bermanfaat dalam ilmu al-Qur'an sahaja, tetapi ia juga bermanfaat dalam semua ilmu syariat, kerana lafazh al-Qur'an adalah sumber dan inti kalam Arab.

Lafazh al-Qur'an adalah penengah dan kemuliaannya, lafazh al-Qur'an juga menjadi pegangan para ulama fikih dan orang-orang bijak dalam menentukan hukum-hukum dan hikmahnya, sebagaimana lafazh al-Qur'an juga menjadi pegangan para ahli syair dan balaghah dalam nazham dan baitnya.


UNTUK PERTANYAAN ATAU PEMBELIAN, SILA WHATSAPP 011-3975 7993, 

ATAU KLIK PADA LINK INI : http://www.wasap.my/601139757993.

TERIMA KASIH.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:2014 - 2015 © Pustaka Bushra Sdn. Bhd. Hak Cipta Terpelihara. Dibangun dam diselenggarakan oleh Bushra Studio & Publication Sdn. Bhd.