6 Landasan Utama Dakwah Salafiyyah

6 Landasan Utama Dakwah Salafiyyah
6 Landasan Utama Dakwah Salafiyyah 6 Landasan Utama Dakwah Salafiyyah
Brand: Pustaka Imam Asy-Syafi'i
Product Code: KDW021
Availability: In Stock
Price: RM28.00
Qty:  

6 LANDASAN UTAMA DAKWAH SALAFIYYAH.

Karya: 'Abdul Malik Ahmad Ramadhani.

Sesungguhnya ajaran Islam yang terbaik adalah dengan cara mengikuti jejak generasi salafus soleh (sahabat, tabi'in, tabi'ut tabi'in) yang telah mendahului kita, serta mendapat pengiktirafan dalam al-Qur'an serta pujian dari Rasulullah Shallallahu 'alaihi wasallam. Yang tinggal hanyalah untuk membawa kefahaman yang asli ini agar dapat difahami oleh umat Islam yang berdepan dengan kekeliruan dalam menuruti jalan beragama yang sebenar, kesan kerosakan yang dilakukan oleh mereka yang mendahulukan hawa nafsu berbanding akal yang sihat, logik berbanding wahyu, sehingga menyelisihi kefahaman ahli sunnah wal jama'ah.

Maka buku ini yang disusun menggunakan gaya bahasa yang mudah dan halus, berusaha menerangkan 6 landasan utama dalam memahami manhaj (kaedah) beragama yang benar ini, iaitu prinsip-prinsip dasar manhaj salaf yang menjamin jalan keselamatan di dunia dan di akhirat serta pintu kebahagiaan dan keredhaan di sisi Allah Subhanahu wata'ala. Inilah jalannya, dan berbahagialah kepada mereka yang sama-sama berdakwah mengajak manusia untuk memahami, mengenali, sehingga menempuh jalan ini dan konsisten di atasnya.

Ukuran Buku: 15cm x 23cm / Halaman: 238 hlm / Softcover.


UNTUK PERTANYAAN ATAU PEMBELIAN, SILA WHATSAPP 011-3975 7993, 

ATAU KLIK PADA LINK INI : http://www.wasap.my/601139757993.

TERIMA KASIH.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:2014 - 2015 © Pustaka Bushra Sdn. Bhd. Hak Cipta Terpelihara. Dibangun dam diselenggarakan oleh Bushra Studio & Publication Sdn. Bhd.