Kamus Nasehat Para Ulama'

Kamus Nasehat Para Ulama'
Product Code: KUM190
Availability: In Stock
Price: RM20.00 RM17.00
Qty:  

Rasulullah S.A.W bersabda, "Ulama adalah pewaris para nabi. Para nabi tidak mewariskan dinar mahupun dirham. Mereka mewariskan ilmu. Barangsiapa yang mengambilnya, maka sungguh ia telah mendapatkan bahagian yang banyak." [HR Abu Dawud dan Tirmidzi].

Berbagai ilmu dan nasihat yang disampaikan oleh para ulama kepada umat ini mengandungi nilai-nilai kebaikan yang tiada tara. Ucapan mereka singkat namun mengandungi makna yang sangat mendalam. Keinginan mereka di sebalik nasihat tersebut hanyalah kebaikan bagi umat ini.

Buku ini merangkumi sejumlah nasihat para ulama' seputar akidah, ibadah, akhlak dan muamalah. Disertai denga teks arab, menjadikan buku ini layak sebagai pedoman bagi siapa saja yang ingin menyelami dan mengamalkan sejumlah nasihat para ulama'. Buku ini juga sesuai untuk para pendakwah dan khatib sebagai bekal menyampaikan bimbingan kepada kaum muslimin. Selamat membaca.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:2014 - 2015 © Pustaka Bushra Sdn. Bhd. Hak Cipta Terpelihara. Dibangun dam diselenggarakan oleh Bushra Studio & Publication Sdn. Bhd.