Bahaya Syirik (Pocket)

Bahaya Syirik (Pocket)
Brand: Pustaka Ibnu 'Umar
Product Code: BPK018
Availability: In Stock
Price: RM6.00
Qty:  

BAHAYA SYIRIK (POCKET).

Mengapa kita harus memahami syirik? Kerana syirik adalah dosa terbesar yang dapat menghancurkan kehidupan seorang hamba di dunia hingga di akhirat kelak, maka kita wajib memahaminya agar tidak terjerumus ke dalamnya. Sebagaimana perkataan Hudzaifah Bin Yaman radhiyallahu 'anhu

"Dahulu manusia bertanya kepada Rasulullah shallallaahu 'alaihi wasallam tentang kebaikan, sedangkan aku justru bertanya kepada beliau tentang keburukan, disebabkan rasa takut keburukan itu akan menimpaku."

Betapa banyak kitab-kitab ulama terdahulu yang mengupas masalah dosa-dosa besar dengan tujuan untuk memperingatkan umat agar tidak terjerumus ke dalamnya.

Terlebih lagi syirik, yang merupakan kezhaliman terbesar, yang menyeret manusia menjadi bahan bakar api Neraka selama-lamanya.

Maka sudah seharusnya kita memahami bahaya syirik, agar terhindar darinya. Seorang penyair Arab, Abu Faras Al-Hamdani berkata: 
"Aku mengetahui keburukan bukan untuk berbuat keburukan, akan tetapi agar dapat menghindarinya. Kerana siapa yang tidak mengetahui keburukan, dapat saja ia terjerumus ke dalamnya."

Buku ini menjelaskan tentang bahaya dan contoh-contoh syirik. Semoga Allah subhanahuwata'ala melindungi kita, keluarga, kerabat dan kaum muslimin dari perbuatan syirik baik yang kita ketahui dan yang tidak kita ketahui. Aameen..


Untuk PERTANYAAN atau PEMBELIAN, sila Call atau WhatsApp : 011-3975 7993 / 019-919 0955

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:2014 - 2015 © Pustaka Bushra Sdn. Bhd. Hak Cipta Terpelihara. Dibangun dam diselenggarakan oleh Bushra Studio & Publication Sdn. Bhd.