Al-Adzkar Ensiklopedi Dzikir dan Doa

Al-Adzkar Ensiklopedi Dzikir dan Doa
Product Code: KDZ040
Availability: In Stock
Price: RM76.00 RM64.60
Qty:  

Pembaca yang kami cintai, inilah buku Ensiklopedi Doa & Dzikir Menurut Al-Qur'an & As-Sunnah, yang diterjemahkan dari kitab Al-Adzkar Min Kalami Sayyidil Abrar yang ditulis oleh seorang Imam Besar, An-Nawawi rahimahullah. Buku yang mengupas tuntas persoalan doa sehari-hari dan keutamaannya dari Al-Qur'an dan As-Sunnah.

Selain buku ini telah ditahqiq oleh Syaikh Al-Albani rahimahullah, lebih awal Imam An-Nawawi sebagai penulis telah menyebutkan kedudukan hadis yang ada di dalam buku ini, mana hadis yang sahih, hasan, dhaif mahupun hadis-hadis yang munkar.

Buku ini tidak hanya berbicara soal hadis saja, namun padat dengan untaian nasihat, motivasi, kisah-kisah, yang semua itu spontan boleh didapati dalam penjelasan yang disampaikan oleh penulis. Bahkan, disetiap perbahasan beliau sertakan penjelasan-penjelasan fiqh seperti bacaan dalam solat, qunut dan lain-lain. Tentunya inilah kitab tentang doa dzikir yang patut anda miliki.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:2014 - 2015 © Pustaka Bushra Sdn. Bhd. Hak Cipta Terpelihara. Dibangun dam diselenggarakan oleh Bushra Studio & Publication Sdn. Bhd.